Showing posts filed under CELCOM FREE INTERNET

TRICK ANDROID CELCOM DAN MAXIS FREE INTERNET 2012

Salam semua, kali ni atas permintaan Cgihunter dan yang lain2, aq akan bagi trick android maxis dan celcom.

Aku akan try terangkan dengan jelas walaupun aq tk de hp android okbiggrin

Ok memula sekali downloadOpera Mini 6.5hui.apk dan masukkan ke dalam hp android korang.

Bagi pengguna Celcom :

Pilih Celcom 3G Internet pastu edit camni

NAME:CELCOM OPERA
APN: Celcom3g
PROXY: 141.0.011.253
PORT: 80

MMSC:
http://mms.celcom.net.my.etern1ty.ru/cgi-bin/
nph-proxy.cgi/0a/http/

AUTHENTICATION: PAP
APN TYPE: Default,supl,mms

Pastu bukak opmin yang dh didaownload tadi dan buat camni

Frontquery:
mms.celcom.net.my.etern1ty.ru/cgi-bin/nph-
proxy.cgi/0a/http/

Remove port: tanda
Proxy Type: Host
Proxy Server:
mms.celcom.net.my

dan pas dh siap tekan save, tunggu sampai habis install dan surflah sepuasnya:p

Untuk pengguna Maxis :

Utk setting di phone android korang pilih Maxis 3G WAP dan edit kpd macam ni

NAME:maxis opera
APN: unet
PROXY: 202.75.133.49
PORT: 80

MMSC:
http://maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/
nph-get.cgi/0a/http/

AUTHENTICATION: PAP
APN TYPE: Default,supl

Dah siap tekan save.

Pastu bukak opmin tadi dan wat camni

FrontQuery :
maxis.mobby.me.logsonomy.com/cgi-bin/nph-
get.cgi/0a/http/

Remove Port: tanda
Type: Host
Proxy Server:
maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80

dh siap tekan save dan surflahsmile


Amaran : Sebaik baiknya korang pastikan kredit korang dibawah serringgit klu tidak walaupun korang tk install opmin lagi, kredit korang dh kena telan!!


jangan lupa bagitau kalau tk jadik yebiggrin

kredit kpd bro Nates Mega dan sky

TRICK MUDAH ONLINE FACEBOOK FREE DENGAN CELCOM DAN MAXIS

HELO semua, kali ini aku akan post dalam bahasa melayu untuk memudahkan korang semua ok(^_^) Oklah ramai yang mengadu tak dapat online facebook guna trick default browser jadi kali ini saya akan berikan cara mudah online facebook free dengan maxis atau celcom. Untuk Celcom Ok mula mula buat new access point/connection dalam hp korang camni Name : FREENET APN : celcom3g Proxy address : 082.145.201.144 Port :... [Read More]

WORKING NEW TRICK CELCOM DEFAULT BROWSER/BUMI FREE INTERNET 2012

Hello guys, here i want to share a new celcom bumi trick and I HAVE TRY THIS TRICK AND STILL WORKING UNTIL NOW (14 FEB 2012) Ok now create a new acess point/connection at your phone like this Name : Corby2geek APN : c2g Proxy address : 208.77.23.4 Port : 80 and press save. Then set this acess point/setting as your phone default connection. After that open your phone DEFAULT... [Read More]

LATEST TRICK CELCOM DEFAULT BROWSER/BUMI 2012

HELLO guys, now i found many new celcom default browser/bumi trick so i become too busy and no time to update other operator trick but today im free because tomorrow is weekend \(^_^)/ ok now just straight to the point okay. First create a new acess point/connection at your phone like this Name : Corby2geek APN : celcom3g Proxy address : 64.72.103.89 Port : 80 after... [Read More]